Nieuws

Tweedejaars Metameer bezoeken TechnoPromo Cuijk

De afgelopen periode bezochten de tweedejaarsleerlingen van jenaplan Boxmeer TechnoPromo in Cuijk. TechnoPromo kenmerkt zich doordat er zowel praktisch als theoretisch geleerd wordt en wil leerlingen techniek zo breed mogelijk laten ervaren. De leerlingen maakten tijdens een middagvullend programma kennis met allerlei soorten techniek en technologie, zoals hout- en metaalbewerking maar ook met een 3D-printer en een lasersnijder.

Vakopleiding Techniek in Cuijk

De derdejaarsleerlingen vmbo met het profiel Produceren, Installeren & Energie van Stevensbeek bezochten eerder dit schooljaar al de Vakopleiding Techniek in Cuijk. Ze gingen toen aan de slag met lassen en mechatronica.

De bezoeken aan TechnoPromo en Vakopleiding Techniek in Cuijk zijn onderdeel van het programma Sterk Techniekonderwijs. STO heeft als doel om leerlingen kennis laten maken met een toekomst in de techniek. STO is een samenwerking tussen Metameer, Elzendaalcollege en Merletcollege met verschillende partners in de regio Land van Cuijk en Maasduinen. Ga voor meer informatie over STO naar www.samenintechniek.nl.

Tweedejaarsleerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer mogen bij TechnoPromo in Cuijk zelf aan de slag met een technische opdracht.

← Terug naar overzicht