Nieuws

Leerlingen maken lunch voor ouders op ‘Hotel-niveau’

Muisstil luisteren naar de uitleg en daarna volop zelf aan de slag in de keuken en het restaurant. Vorige week waren de derdejaars vmbo-leerlingen van het tweetaligonderwijs van jenaplan te gast bij het Koning Willem I College in Cuijk. Bij ‘Vocational Studies’ oftewel Dienstverlening & Producten stond het thema ‘Hotel’ centraal en leerlingen sloten dit af met een lunch voor de ouders. Onder begeleiding van leerlingen en docenten van het Willem I College maakten zij het restaurant op orde met prachtig tafellinnen en servies en bereidden zij een 12 -uurtje. De ouders genoten van tomatensoep, een broodje kaaskroket, een sandwich en een salade. Alles werd zelf gemaakt en perfect uitgeserveerd. De ouders gaven aan: “Fantastisch om je kind in de praktijk bezig te zien. Het heeft echt een meerwaarde om in levensechte praktijksituaties de kans te krijgen om te leren.” Docent Koen Huijbers vult aan: “Leerlingen leren tijdens deze praktijksituaties ook of ze beschikken over de juiste vaardigheden en kwaliteiten die passen bij deze beroepsgroep.” Dit project is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen vmbo- en mbo-onderwijs in de regio. Leerlingen proeven aan de sfeer op het mbo en mogen al heel even plaats nemen in de mbo-schoolbanken.

← Terug naar overzicht