Nieuws

Leerlingen jenaplan starten eigen bedrijf

De derdejaars havo/vwo en vmbo van jenaplan hebben bij het vak economie meegedaan aan het project Eigen Bedrijf Starten (EBS). Hierbij leerden de leerlingen hoe ze een eigen onderneming opstarten. Ze hebben gewerkt aan verschillende vaardigheden, zoals organiseren, presenteren, ondernemen, samenwerken en plannen. Elke groep ontving een starterslening van 20 €. De winst mochten ze voor de helft houden en de andere helft, soms meer, ging naar ‘Kus van Kiki’. Er is gezamenlijk een bedrag van maar liefst 1.297,37 euro aan ‘Kus van Kiki’ overhandigd.

Loterij

Een groepje hv-leerlingen verkocht tijdens de Open Dag lootjes. Een super goed idee. Mede door hun enthousiasme werd het een groot succes. Zo hebben de ouders van onze toekomstige leerlingen kunnen zien waar onze leerlingen toe in staat zijn. Zij hebben op die dag een winst gemaakt van 253,95 euro en hebben daarvan 127 euro gegeven aan ‘Kus van Kiki’. Super goed gedaan!  

Heitje voor karweitje

Een groepje vmbo-leerlingen kwam voor het project op het idee om heitje voor karweitje te doen. Een ouderwets gouden idee bleek dit te zijn. Mede door hun enthousiasme hebben ze soms geld gekregen zonder daar een karweitje voor hoeven te doen. Dat is nou nog eens ondernemen! Met hun onderneming hebben zij een winst gemaakt van 500 euro. Zij hebben besloten maar 20 euro per persoon te houden en één leerling van de in totaal drie leerlingen heeft zelfs besloten om ook haar deel te overhandigen aan ‘Kus van Kiki’. Heel attent van ze!

← Terug naar overzicht