Nieuws

Introductie jenaplanleerlingen met sport en spel

Na een mooie zomervakantie is school weer begonnen. Leerlingen van het Elzendaalcollege-Metameer starten het nieuwe schooljaar met een introductie. De eerste schoolweken staan in het teken van weer samen naar school gaan. In de klas maken leerlingen en docent afspraken hoe met elkaar om te gaan. Respect, elkaar aanmoedigen en helpen zijn belangrijk om samen goed te beginnen. Alles gericht op een veilige leeromgeving zodat alle leerlingen beter groeien en ontwikkelen, maar ook tot leren komen. Aan het begin van het schooljaar is groepsvorming erg belangrijk, niet alleen voor de brugklassers maar ook voor de ouderejaars. Door sport, spel en gesprekken leren de leerlingen, mentoren en docenten elkaar beter kennen en versterken ze de groepsband.

De derdejaars begonnen met een survivalkamp in de Ardennen. Kamperen, klimmen, je grenzen verleggen, vertrouwen opbouwen; dit kamp heeft alles in zich om samen goed aan het schooljaar te beginnen.

De tweedeklassers gingen op schoolkamp. Door middel van opdrachten kwamen ze op hun bestemming.

De brugklassers sloten hun introductiedagen af bij de Siep met sport en spelactiviteiten.

← Terug naar overzicht