Nieuws

Méérweek op jenaplan met veel kunst en cultuur

Veel kunst- en cultuuractiviteiten tijdens de méérweek.

De brugklassers bezochten als onderdeel van Kunst & Cultuur het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Zij kregen een rondleiding en gingen in gesprek over wat er allemaal te zien is en wat zij daarvan vinden. Vooral bij de abstracte kunst waren er veel interessante discussies. Het ging dan niet alleen over hoe iets gemaakt was, maar ook waarom en wat de functie of betekenis van een werk zou kunnen zijn.

Jenaplanbrugklassers bezoeken het Noordbrabants museum in Den Bosch.

Alle derdejaars van jenaplan woonden een voorstelling bij in cultuurcentrum De Weijer. De voorstelling ging over sexting; het delen van pikante foto’s via social media als Whatsapp, Instagram of Snapchat en wat daar de gevolgen van kunnen zijn.

Derdejaars jenaplan bij de voorstelling over sexting.

Enkele klassen gaven een voorstelling in De Weijer als afsluiting van het kunstvak. Verschillende kunstvakken komen samen in één voorstelling: dans, theater, animatie, film, etc. Deze voorstelling geven zij voor een andere klas en er mogen ouders/verzorgers komen kijken.

← Terug naar overzicht