Nieuws

Jenaparade 100 jaar jenaplan

In plaats van de 2-jaarlijkse conferentie hebben we dit jaar vanwege het 100 jaar bestaan van ons concept de jenaparade georganiseerd op de Paasheuvel in Vierhouten. Maar liefst 900 jenaplanners (PO en VO, nationaal en internationaal) hebben deze twee dagen mee mogen beleven. Twee dagen vol met workshops rondom werk, gesprek, viering, spel en ook stilte. Daarnaast waren er ook grote lezingen van onder andere Gert Biesta, Claire Bonstra en Jan Geurtz.

Dit alles georganiseerd als festival waar je je eigen ritmisch dagplan kon samenstellen. Rondom dit programma was veel ruimte voor vieren en ontmoeten. We hebben als VO-scholen samen een dialoog gevoerd. Ook de internationale scholen werden samengebracht en in de avond zag je tijdens het feest en later bij de kampvuren mooie gesprekken ontstaan ook buiten de mensen van de eigen school.

Metameer-docent Marlou Mellendijk heeft nog een inhoudelijke workshop verzorgd met onze leerlingacteurs. We hebben samen mogen ervaren hoe bevlogen jenaplanners zijn en dat het concept misschien 100 jaar oud is maar nog steeds (of zelfs wel meer dan ooit) actueel en vooruitstrevend is. De boodschap die Typhoon ons al bij de opening mee gaf: Jenaplanners blijf doen wat jullie doen!

← Terug naar overzicht