Nieuws

Vrijheidsroute

75 jaar bevrijding

In het kader van 75 jaar vrijheid heeft de Dorpsraad van Stevensbeek in samenwerking met heemkundeverenigingen van Oploo, Sint Anthonis, Stevensbeek en Westerbeek een vrijheidsroute samengesteld. Langs de route van ruim 30 kilometer staan tijdelijke kruisen op plaatsen waar tijdens de oorlog slachtoffers zijn gevallen. Deze kruisen zijn gemaakt door techniekleerlingen van Metameer. Isis Pennings en Sanne Teeuwen zorgden met hulp van TARS Visuele Presentaties voor de opschriften.

Op zondag 13 september is de route geopend. De route is met de fiets, te voet en in aangepaste vorm ook met de auto af te leggen. Een 16-tal punten waar in de oorlog of tijdens de bevrijding een bijzondere gebeurtenis heeft plaats gevonden, zijn in de route met elkaar verbonden. Van elk punt staat een verhaal in het routeboekje. Bij sommige verhalen heeft de gebruiker door middel van een QR-code met zijn telefoon toegang tot een filmpje met aanvullende informatie. De routeboekjes zijn gratis verkrijgbaar bij de deelnemende dorpen.

← Terug naar overzicht