Ons onderwijs

Waar staan wij voor?

Wij richten ons onderwijs zo in, dat jij op een passend niveau een diploma haalt en daarbij een goede vervolgkeuze maakt. We geven je hierbij invloed op je eigen leerproces. Als dat proces goed is, zijn de resultaten dat namelijk ook. 

Onderwijsaanbod Stevensbeek

Tweetalig onderwijs

Als tto-leerling is het heel natuurlijk om Engels te spreken, schrijven, lezen en verstaan. Je hebt een brede, open blik en voelt je thuis in een wereld vol culturele verschillen. Met een tto-certificaat op zak heb je straks bovendien een stapje voor in het vervolgonderwijs. Je bent goed voorbereid op jouw toekomst in een steeds internationalere samenleving.

meer over tweetalig onderwijs

Mavo, havo, vwo

Heb je een mavo- (vmbo-t), havo- of vwo-advies? Dat kom je in onze tweejarige brugklas met mavo/havo of havo/vwo-leerlingen. Verschillende niveaus bij elkaar dus. Je krijgt de tijd om te kijken welk niveau bij jou past en wat jouw volgende stap is.

meer over mavo, havo, vwo

Vmbo

Ben jij een doener? En leer je naast de lesstof die je krijgt ook juist in de praktijk? Dan zit je goed bij ons vmbo-onderwijs.

meer over vmbo

 

Sterk Techniekonderwijs

Samen met verschillende partners in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg werken we aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs dat vmbo-leerlingen goed voorbereidt op een opleiding en werk in de regio. Denk aan experimenteren met robotica en domotica techlabs, levensechte praktijkopdrachten, bedrijfsbezoeken en verbredingslessen. Op vmbo-theoretisch/gemengd kun je kiezen voor het vak Technologie & Toepassing. Je werkt dan met technologische toepassingen aan technologische oplossingen voor echte praktijkproblemen.

Meer weten over onze regionale samenwerking? Bekijk www.samenintechniek.nl

Vmbo On Stage

Om je kennis te laten maken met alle beroepen en erachter te komen of een beroep iets voor je is, organiseren we samen met andere scholen in de regio Vmbo On Stage. Noteer 15 maart 2022 alvast in je agenda.

 

Ondersteuning

Onze mentoren begeleiden je intensief en houden namens de docenten alle resultaten en ontwikkelingen bij, die ze regelmatig ook met ouders/verzorgers bespreken. Wie extra ondersteuning nodig heeft, kan contact opnemen met onze zorgcoördinator Tim Engel, t.engel@metameer.nl.

Lees meer in de Schoolgids.

Onze school in cijfers

Hoe veilig is onze school? Wat zijn de examenresultaten? Hoe doen onze leerlingen het in het vervolgonderwijs? Lees het hier.

Ons Schoolplan 2019-2023 laten we zien hoe we aan de verdere ontwikkeling van ons onderwijs werken.