Ons onderwijs

Waar staan wij voor?

Wij richten ons onderwijs zo in, dat jij op een passend niveau een diploma haalt en daarbij een goede vervolgkeuze maakt. We geven je hierbij invloed op je eigen leerproces. Als dat proces goed is, zijn de resultaten dat namelijk ook. 

Onderwijsaanbod Stevensbeek

Tweetalig onderwijs

Als tto-leerling is het heel natuurlijk om Engels te spreken, schrijven, lezen en verstaan. Je hebt een brede, open blik en voelt je thuis in een wereld vol culturele verschillen. Met een tto-certificaat op zak heb je straks bovendien een stapje voor in het vervolgonderwijs. Je bent goed voorbereid op jouw toekomst in een steeds internationalere samenleving.

meer over tweetalig onderwijs

Mavo, havo, vwo

Heb je een mavo- (vmbo-t), havo- of vwo-advies? Dan kom je in onze tweejarige brugklas met mavo/havo en havo/vwo-leerlingen. Verschillende niveaus bij elkaar dus. Je krijgt de tijd om te kijken welk niveau bij jou past en wat jouw volgende stap is.

meer over mavo, havo, vwo

Vmbo

Ben jij een doener? En leer je naast de lesstof die je krijgt ook juist in de praktijk? Dan zit je goed bij ons vmbo-onderwijs.

meer over vmbo

 

Lob-p

Het vak ‘Loopbaanoriëntatie en -begeleiding in de praktijk’ noemen we ook wel lob-p. In onze tweejarige brugklas volgen alle leerlingen van alle niveaus dit vak. Je leert hier echt ‘doen’. Je ontdekt wie je bent, wat je wil en welk beroep bij jou past. Je volgt vakken in de verschillende praktijkruimtes van de drie profielen binnen onze school. Bij het thema Festival in het eerste jaar ontwerp je zelf een poster en een festivalmunt, je leert EHBO en je maakt houders voor festivalbekers. Aan het eind van het jaar organiseer je samen met andere leerlingen een ècht festival. Bij het thema Wereldreis in het tweede jaar kies je zelf welke vakken je nog een keertje wilt volgen.

Sterk Techniekonderwijs

Samen met verschillende partners in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg werken we aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs dat vmbo-leerlingen goed voorbereidt op een opleiding en werk in de regio. Denk aan experimenteren met robotica en domotica techlabs, levensechte praktijkopdrachten, bedrijfsbezoeken en verbredingslessen. Op vmbo-theoretisch/gemengd kun je kiezen voor het vak Technologie & Toepassing. Je werkt dan met technologische toepassingen aan technologische oplossingen voor echte praktijkproblemen.

Meer weten over onze regionale samenwerking? Bekijk www.samenintechniek.nl

Vmbo On Stage

Om je kennis te laten maken met alle beroepen en erachter te komen of een beroep iets voor je is, organiseren we samen met andere scholen in de regio Vmbo On Stage. Noteer 7 maart 2024 alvast in je agenda.

 

Ondersteuning

Onze mentoren begeleiden je intensief en houden namens de docenten alle resultaten en ontwikkelingen bij, die ze regelmatig ook met ouders/verzorgers bespreken. Wie extra ondersteuning nodig heeft, kan contact opnemen met onze zorgcoördinator Tim Engel, t.engel@metameer.nl.

Lees meer in de Schoolgids.

Ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland

Heb je vragen over passend onderwijs, wil je advies of praten met iemand die met je meedenkt? Dan kun je terecht bij je school of bij ouder- en jeugdsteunpunt Nijmegen Stromenland. De website is www.steunpuntnijmegenstromenland.nl.

Onze school in cijfers

Hoe veilig is onze school? Wat zijn de examenresultaten? Hoe doen onze leerlingen het in het vervolgonderwijs? Lees het hier.

In ons Schoolplan 2019-2023 laten we zien hoe we aan de verdere ontwikkeling van ons onderwijs werken.