Naar de brugklas

Zie jij jezelf hier al zitten?

Wij vertellen je graag meer over Metameer Stevensbeek. Het belangrijkste is dat je je thuis voelt op onze school. Dat weet je pas als je hier rondloopt. Kom dus vooral gezellig langs!

Welkom

Doe mee aan de lesdagen voor groep 8 in december. Dan beleef je echt hoe de lessen gaan en maak je kennis met onze docenten en leerlingen. Maar ook tijdens de informatieavonden en de open dagen proef je de sfeer op onze school. Wil je meer weten over tweetalig onderwijs? Doe dan mee aan de proeflessen. Genoeg mogelijkheden om te ontdekken of Metameer bij je past!

Tess, Nina, Xena en Thijs geven je met de filmpjes hieronder alvast een indruk van onze school. Scroll rustig naar beneden voor meer informatie. Bekijk ook het filmpje van een meeloopdag.

Bekijk onze school!

Nina, Tess, Xena en Thijs laten jou met deze filmpjes onze school zien. Wat doet een mentor voor jou? Wat is een openleercentrum? Kies je voor tweetalig onderwijs?

 

Het gaat om jou!

Op Metameer Stevensbeek vinden wij het belangrijk dat jij weet waar je goed in bent en hoe je dat kunt inzetten. Jouw mentor helpt je hierbij. Samen bepalen jullie hoe en waar je het best leert. Hoe meer verantwoordelijkheid jij zelf neemt, hoe meer ruimte je krijgt. Minstens vier keer per jaar bespreken we met je ouders hoe het gaat op school. Als je extra ondersteuning nodig hebt, is daar ruimte voor. Hierover lees je meer in de Schoolgids.

Naar de schoolgids

Breed keuzepakket

Wij kiezen voor een brede instroom, een breed keuzepakket en we hebben veel aandacht voor beroepen en vervolgopleidingen. Zodat jij erachter komt wat je wilt en kunt. Je kunt bij ons kiezen voor vmbo basis, vmbo kader of vmbo theoretisch (mavo), maar ook voor (tweetalig) havo of (tweetalig) vwo. Kies na de brugperiode voor het profiel dat bij je past.

Meer over ons onderwijs

Onderwijs van de toekomst

Metameer loopt voorop in het ontwikkelen van ‘onderwijs van de toekomst’. Dat kunnen we waarmaken omdat we het echt samen doen. Wij kennen elkaar hier op school, geven je aandacht en nemen je serieus. Samen zorgen we ervoor dat jij straks niet alleen een goed diploma op zak hebt, maar ook een flinke dosis zelfbewustzijn.

Informatieavond ouders/verzorgers groep 7 en 8

Ouders/ verzorgers zijn welkom op onze informatieavond in januari. Tijdens deze avond krijgen ze informatie over alle instroommogelijkheden van de brugklas op onze school.

Contactformulier

Heb je een vraag? Heel simpel: laat je gegevens achter op het contactformulier. Wij nemen persoonlijk contact met jou op.

Contactformulier

Tweetalig onderwijs

Speciaal voor wereldburgers in de dop, die goed Engels willen leren en van wat extra uitdaging houden, biedt Metameer Stevensbeek tweetalig onderwijs aan voor havo/vwo. Met een International Baccalaureate diploma op zak ben je goed voorbereid op de toekomst, in een steeds internationalere samenleving. Meer weten?

Meer over tweetalig onderwijs

Veel gestelde vragen

We hadden elkaar dit jaar liever vaker ‘live’ ontmoet. Daarom hebben we veel gestelde vragen en antwoorden alvast op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag hier wel tussen!

Ga naar veel gestelde vragen

Aanmelden

Past Metameer bij jou en wil je graag bij ons op school komen?

Stuur het digitale aanmeldformulier in en kom naar de aanmelddag op dinsdag 26 maart 2024 van 17.00 tot 19.00 uur.

Tijd om te wennen

Op dinsdag 11 juni 2024 maak je kennis met je nieuwe klas, je mentoren en ons gebouw. En in de eerste weken op school is er genoeg tijd om te wennen aan alles wat nieuw is.

Wil je meer weten, mail dan even met Joep Gilissen, j.gilissen@metameer.nl.