Nieuws

CodeWeek

De EU-programmeerweek #CodeWeek is een initiatief om programmeren en digitale vaardigheden op een leuke, aantrekkelijke manier voor iedereen bereikbaar te maken.

Het Elzendaalcollege en Metameer ondersteunen dit initiatief en geven daarom kinderen van 9 tot en met 12 jaar de mogelijkheid om deel te nemen.

Waarom meedoen?

Programmeren helpt vaardigheden voor de 21ste eeuw, zoals computationeel denken, probleemoplossing, creativiteit en samenwerking, te bevorderen. Dankzij de EU-programmeerweek krijg je de mogelijkheid om je eerste stappen als digitale maker te zetten.

Wat ga je leren?

Ben jij iemand die graag verhalen vertelt? Dan is het programmeren met Scratch misschien wel iets voor jou. Je gaat dan een beeldverhaal maken. Een animatie waarbij je een verhaal vertelt. Maar het is ook een spel. In je verhaal zul je dan ook vijanden tegenkomen.

Vind jij programmeren het leukste wat er is? Dan zou je er voor kunnen kiezen om de beginselen van de programmeertaal Phython te leren met Code Combat.

Wil je graag aan de slag met hardware en sensoren? Dan is het programmeren met de Micro: Bit iets voor jou. Je gaat dan met sensoren die afstand of licht meten werken. En wat dacht je van een eigen inbraakalarm? Ideaal om te kijken of er niet iemand stiekem in je spullen zit te neuzen.

Natuurlijk kun je kiezen. De scholen vinden het namelijk erg belangrijk dat je zelf kiest welk talent je wilt ontwikkelen.

Wanneer?

Dinsdag 13 oktober van 18.00 uur tot 19.30 uur (Metameer jenaplan Boxmeer).

Woensdag 14 oktober 13.30 uur tot 15.00 uur (Elzendaalcollege Boxmeer).

Aanmelden

Er is steeds plaats voor 25 deelnemers. Het programma is voor beide dagen hetzelfde. Om zoveel mogelijk kinderen de gelegenheid te geven om deel te kunnen nemen, mag je maar één moment kiezen. Gebruik deze link om je in te schrijven. De inschrijving sluit op zondag 11 oktober.

← Terug naar overzicht