Nieuws

Let’s teach in English

Europese Dag van de talen

Twee of drie jaar geleden zaten de leerlingen van Metameer zelf nog in groep acht. Nu stonden ze voor de klas op een basisschool ter gelegenheid van de Europese Dag van de Talen. Leerlingen van het tweetalig onderwijs in Stevensbeek en jenaplan Boxmeer gaven Engelse les. Leuk om als jonge leerkracht iets te leren aan kinderen die net iets jonger zijn dan zijzelf.

Fien, Dani, Evie en Zara bezochten de Krokodaris in Venray. De leerlingen bedachten zelf actieve werkvormen met de Engelse taal. Lesgeven in de praktijk is nog best lastig. Maar de tto-leerlingen hadden creatieve oplossingen om aan te sluiten bij de doelgroep. De kinderen luisterden heel geïnteresseerd naar hun jonge leerkrachten en stelden veel vragen over tweetalig onderwijs in het voortgezet onderwijs. Is tto moeilijk? Leerlingen deelden hun ervaring: “Tot de herfstvakantie was het wennen. Daarna kwam ik in het ritme.”

De leerlingen van Metameer tweetalig onderwijs weten waarom talenkennis belangrijk is. De tweede- en derdeklassers tweetalig havo/vwo gebruiken hun kennis en vaardigheden in een Engelse les aan basisschoolkinderen. Je talen spreken is handig voor op vakantie en als je later gaat studeren. Of het is gewoon leuk!

← Terug naar overzicht