Nieuws

PIE-leerlingen bezoeken CIVIL Roermond

De leerlingen van Produceren, Instaleren & Energie (PIE) maakten kennis met de nieuwste domoticatechnologie. Zij brachten onlangs een bezoek aan CIVIL in Roermond. De leerlingen mochten gebruikmaken van de meest moderne apparatuur en de laatste ontwikkelingen in het CIVIL.

Domotica

Installatie-, elektro- en koeltechniek is veel meer dan alleen de cv-ketel en een wandcontactdoos. De installatiebranche maakt een razendsnelle ontwikkeling door, ingegeven door de energietransitie die de klimaatdoelstellingen ons opleggen. Er vindt een verschuiving plaats van energieverbruikende apparatuur naar duurzame toepassingen als pv-systemen, warmtepompen, etc. om het klimaat in woningen, kantoren en winkels te regelen. De leerlingen van PIE hebben in hun eerste bezoek kennisgemaakt met deze fantastische leeromgeving en zijn praktisch aan de slag geweest met de nieuwste domoticatechnieken en toepassingen.

Sterk Techniekonderwijs

Samen met verschillende partners in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg werken we aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs. Dit doen we om onze vmbo-leerlingen goed voor te bereiden op een vervolgopleiding en werk in de regio.

← Terug naar overzicht