Nieuws

Bezoek aan vakopleidingen Cuijk

Samen met verschillende partners in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg werken we aan sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs. Dit doen we om onze vmbo-leerlingen goed voor te bereiden op een vervolgopleiding en werk in de regio.

Oriëntatie

De leerlingen van Produceren, Instaleren en Energie (PIE) zijn onlangs bij de Vakopleiding in Cuijk geweest. Hier hebben de leerlingen zich georiënteerd op TIG lassen, Mig/Mag lassen, CNC verspaning en mechatronica.

Geprogrammeerde machines

Niels Pingen vond het zeer interessant en leerzaam. “Ik vond het mooi om alle geprogrammeerde machines te zien. Deze techniek spreekt mij niet zo aan. Ik wil de loonwerkopleiding gaan doen.”

Pneumatiek

Ook Jan Lamers heeft zijn keuze voor een studie al gemaakt. Tijdens het bezoek aan de vakopleiding in Cuijk was hij ingedeeld bij pneumatiek. “Pneumatiek was erg leerzaam maar zou het in de toekomst niet toe willen passen. Ik zou er liever niet voor kiezen omdat ik meer de landbouw in wil en dat kan ik in Cuijk niet leren.”

← Terug naar overzicht