Nieuws

Robotica: een creatief en toekomstgericht vak

Technologie is overal. En technologie ontwikkelt steeds verder. Onze vmbo-leerlingen ervaren bij een keuzevak als robotica hoe ver de technologie al is en wat de praktische toepassingen zijn in bijvoorbeeld de zorg en defensie. Ook ontwikkelen ze vaardigheden die ze nodig hebben in het vervolgonderwijs.

Robotica

De basis/kaderleerlingen gaan aan de slag met Lego Mindstorms en de tg-leerlingen met Mbot Ranger. Zo krijgen leerlingen inzicht in de basisbeginselen van de robotica. Ze leren een robot monteren. Daarna gaan ze de modellen programmeren en nadenken over wat ze met de robot willen gaan doen. Dit proberen ze te bereiken door gebruik te maken van computertechnologie, ook wel computational thinking (een 21e eeuwse vaardigheid). De volgende stap is een toepassing bedenken die een robot gaat uitvoeren. Want ook een creatief en probleemoplossend vermogen zijn onmisbare vaardigheden voor deze tijd.

Toekomst in de techniek

Binnen het project Sterk Techniekonderwijs (STO) willen we jongeren kennis laten maken met aantrekkelijk, innovatief techniekonderwijs en ze verleiden tot een toekomst in de techniek. Metameer werkt daarbij samen met verschillende partners in de regio Land van Cuijk en Maasduinen.

← Terug naar overzicht