Nieuws

Green Room en livestreams tijdens open dag Metameer Stevensbeek

Plof neer op de bank, schuif aan de keukentafel, laptop erbij… open dagen in coronatijd: online. Vrijdag 26 februari van 17.00 tot 21.00 uur is de online open dag van Metameer Stevensbeek. Naast het bekijken van filmpjes ervaart de bezoeker het Metameergevoel. Zo is er de Green Room, kunnen groep 7- en 8-leerlingen meedoen aan verschillende livestreams en ontmoeten zij docenten en leerlingen. Voor persoonlijk contact zijn de 1-op-1-videogesprekken, maar vragen stellen kan ook via de chat of telefoon.

Harm Mulder, teamleider brugklassen: “Normaal bezoeken meer dan duizend bezoekers onze locatie tijdens de open dag. Je proeft dan echt de sfeer, daar heeft een aanstaande brugklasser het meest aan. Online laten we groep 7 en 8 dit zo goed mogelijk ervaren, met alle livemomenten die dag. Gelukkig kwam groep 8 in november naar onze meeloopdagen. Dus ze zijn al eens bij ons op school geweest.”

Examenleerlingen laten hun school zien met filmpjes

Xena, Nina, Tess en Thijs laten tijdens deze lockdown hun school zien in negen filmpjes. Thijs Steinmann (18): “Dat was leuk om te doen, ook om te laten zien waarom ik Metameer een fijne school vind. Aan de andere kant was het ook raar in de lege school, want bijna alle leerlingen zijn thuis.” “Klopt,” vult Tess Laurant (15) hem aan, “dit maak je niet vaak mee. Voor groep 8 is het toch belangrijk om erachter te komen of je je hier op je gemak voelt. Met deze filmpjes proberen we dit zo goed mogelijk te doen.”

Met de open dag op Metameer Stevensbeek sluit het Land van Cuijk de periode van alle voorlichtingsactiviteiten. De open dag is van 17.00 tot 21.00 uur op de brugklaspagina op metameer.nl.

← Terug naar overzicht