Nieuws

Docenten (bij)geschoold in ‘nieuwe’ en ‘oude’ technieken

Niet alleen leerlingen ontwikkelen zich op school, ook docenten van Metameer blijven leren. Techniek en technologie is overal, dus is het van belang om leerlingen breed hiermee in aanraking te laten komen.

Opfrissen

Daarom frist een aantal docenten vanuit verschillende vakgebieden van zowel locatie Boxmeer als Stevensbeek hun kennis en vaardigheden op op het gebied van lassen, verspaningstechnieken, robotica en mechatronica. Zij nemen deel aan een scholingstraject op de Vakopleiding Techniek in Cuijk. Ze verdiepen hun technische expertise en laten zich inspireren door (innovatieve) technologieën. Als deelnemende school aan Sterk Techniekonderwijs in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg werkt Metameer aan het aantrekkelijk maken van techniekonderwijs voor leerlingen.

Docenten over hun deelname

Joop van den Hoogen: “Het is interessant en leerzaam. Van mij mag er nog meer praktijk bij komen. Met de collega’s is het uiteraard erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar!”
Theo Toonen: “Interessant, leuk en goed te doen.”
Hugo Pennings: “De reden waarom ik hieraan deelneem, is dat ik mij deze vaardigheden graag eigen wil maken. Ik zie het als ‘extra vlieguren’ boven op mijn studie tot docent PIE. Deze vaardigheden kan ik toepassen in de praktijklessen in TiB en in de toekomst als docent PIE.”

← Terug naar overzicht