Nieuws

Meer nieuwe brugklassers naar Metameer

Komend schooljaar stappen 381 brugklassers op de fiets naar Metameer. Een lichte groei ten opzichte van vorig jaar. 100 groep 8-leerlingen kiezen voor een brugklas in Stevensbeek. Een jaar eerder waren dit er ook 100. In Boxmeer mag Metameer 281 nieuwe brugklassers verwelkomen, 10 meer dan vorig jaar.

Berita Cornelissen, rector Metameer is blij met deze aanmeldingen: “Metameer is sterk in persoonlijk contact. Nu alles online moest, was dat natuurlijk een grote uitdaging. Ik ben blij met deze aanmelding. In Stevensbeek zijn we qua instroom stabiel gebleven in deze tijden van krimp en corona. In Boxmeer hebben we een lichte groei van het aantal aanmeldingen. Natuurlijk zijn wij heel trots op deze waardering van leerlingen en hun ouders voor ons onderwijs.”

Online in contact blijven

Metameer is sterk in persoonlijk contact, betrokkenheid en verbinding. Ook tijdens de online informatieavonden, masterclasses en open dagen zocht de school steeds het persoonlijk contact, maar dan op afstand. In relatie zijn is op Metameer belangrijk, ook in een lockdown. Maar hoe doe je dat? Door toch dichtbij en betrokken te blijven, veel contactmomenten te hebben met de leerlingen en maatwerk te bieden. Ouders en leerlingen geven in evaluaties aan dat zij tevreden zijn over het online onderwijs op Metameer. De feedback die zij gaven heeft Metameer gebruikt om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van de online lessen.

Groep 8 zo goed mogelijk informeren

Online je keuze voor de middelbare school maken, dat is lastig voor een groep 8-leerling. Gelukkig vonden de meeloopdagen nog op de scholen plaats. Maar alle informatieavonden, proeflessen, masterclasses en open dagen waren online. Scholen moesten in korte tijd omschakelen naar een online programma. Hoe proeft een groep 8’er dan de sfeer van een school? En kiest groep 8 anders in coronatijd? Vanuit de overheid is geadviseerd om kansrijk te adviseren; heeft dat meegespeeld in de keuze voor een brede scholengemeenschap? De drie vo-scholen in het Land van Cuijk en Noord-Limburg trokken, meer dan andere jaren, samen op om groep 8-leerlingen te helpen bij hun schoolkeuze. De groep 8’er heeft zijn of haar keuze inmiddels gemaakt. “Ik heb gekozen voor Metameer omdat ik mij hier erg fijn voel. Ik denk dat ik hier veel ga leren, ook over mijzelf en waar ik goed in ben.”

← Terug naar overzicht