Nieuws

Samara van der Wijst bij de Public Speaking Awards

Samara van der Wijst (15) uit Overloon nam woensdag 17 maart deel aan de Public Speaking Awards. Een wedstrijd georganiseerd door Nuffic waarbij studenten en leerlingen van 15 t/m 18 jaar hun Engelse spreekvaardigheid in de strijd gooien. De voorronde vond in dit bijzondere jaar online plaats.

Heel natuurlijk

Samara, vierdeklasser van tweetalig vwo op Metameer Stevensbeek, deed al eens mee aan de Junior Speaking Contest. Dat vond ze leuk om te doen. Ook schrijven kan ze goed. Maar daar kwam ze pas later achter nadat ze eerst had ‘gefaald’. Deze persoonlijke ervaring bracht ze over in een heel natuurlijke speech tijdens de voorronde van de Public Speaking Awards. Samara vertelt: “Mijn zus kan heel goed tekenen en ik wilde dat altijd ook heel graag. Alleen ik was er niet zo goed in. Daarna ben ik verhalen gaan schrijven, wat ik veel leuker vind. Dit had ik niet ontdekt als ik niet was ‘gefaald’ in tekenen.”

Finale

De zestien deelnemers aan deze speechwedstrijd zijn niet alleen in staat hun boodschap in een vreemde taal te verwoorden, maar durven ook uit hun comfort zone te stappen. Samara is helaas niet door naar de landelijke online finale.

Een bewuste keuze

Uit hun comfortzone stappen, een extra uitdaging zoeken. Tweetalig onderwijs (tto) is een bewuste keuze. Het maakt niet uit of leerlingen op de basisschool weinig of veel Engels hebben gehad; het is even wennen, maar iedereen kan tto kiezen. Wie hiervoor kiest, krijgt vakken in het Engels van Cambridge opgeleide docenten en van wie Engels de moedertaal is. Daarnaast ontwikkelen leerlingen een brede blik op de wereld. Ze zijn kortom goed voorbereid op een internationale toekomst.

← Terug naar overzicht