Nieuws

Stevensbeekse leerlingen naar de stembus

Op wie stemmen leerlingen van Metameer Stevensbeek? Op maandag 15 en dinsdag 16 maart gingen ruim 230 leerlingen naar de stembus voor de Nationale Scholierenverkiezingen. De schaduwverkiezingen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en studenten in het mbo georganiseerd door ProDemos.

Politieke graadmeters

Tijdens de lessen maatschappijleer en maatschappijkunde bereidden Stevensbeekse leerlingen zich voor. Hoe maken jongeren hun keuze voor een partij? Kijken naar knappe koppen op posters, het invullen van stemwijzers, politieke graadmeters of ouderwets in discussie. “Op Metameer willen we leerlingen laten zien hoe belangrijk het is je stem te laten horen. Hoe een democratie werkt. Met respect andere standpunten aanhoren en hierover in discussie gaan,” zegt docent Sjoerd van Lierop. De school als oefenplaats voor de samenleving. Leerlingen zijn geconfronteerd met een belangrijke vraag: ga jij stemmen en zo ja, op wie dan?

Rechts wint

Benieuwd naar de uitslag van leerlingen van Metameer? Is dit ook de landelijke uitslag? Als het aan de leerlingen van Metameer Stevensbeek ligt, wordt VVD de grootste partij gevolgd door de PVV en D66. Bekijk hier de volledige uitslag van Metameer.

← Terug naar overzicht