Nieuws

Brugklassers Pleun en Michelle over de portfolio afternoon

In het Engels presenteren, reflecteren, leren van elkaar en laten zien wat je in je mars hebt. ‘Skills for the future!’

Expertrol

In mei vond de tweede portfolio afternoon van dit schooljaar plaats. Ook dit keer online gehouden. De eerste- en tweedejaars leerlingen van tweetalig onderwijs lieten in kleine groepen zien waar ze de afgelopen periode aan hebben gewerkt. Hierbij staat ook de Engelse taalontwikkeling en internationalisering centraal. Derdejaars tto’ers en docent Sylvia Bates begeleidden de leerlingen. De derdejaars neemt hierbij de rol in als ‘expert’. Zo leren de verschillende leerlingen van en met elkaar.

Ervaringen van brugklassers

Brugklasser Pleun Takken vindt deze activiteit best leerzaam. “Normaal praat je alleen Engels tegen je tto-docenten en klasgenootjes. Maar nu krijg je ook de kans om te ervaren hoe het is om tegen anderen Engels te praten. Dat is wel spannend, maar als je er eenmaal in zit, valt het wel mee.”

Leren van elkaar

Brugklasser Michelle Malerba vult aan: “Je leert vooral een samenvatting van je schooljaar te maken en daarop te reflecteren. Mijn tip is vooral: gewoon rustig praten en niet te veel stressen. Ik let vooral op wat anderen zeggen en waarover ze praten/ hoe ze dingen uitleggen.”

← Terug naar overzicht