Nieuws

Toekomstig techlab ontworpen door eigen leerlingen

Hoe ziet het toekomstig techlab van de locatie Stevensbeek eruit? Leerlingen van tg3 in Stevensbeek kregen de opdracht een ontwerp te maken. Voor het ontwerp maakten ze gebruik van de 3D-printtechnologie en een lasersnijder. Over een aantal weken presenteren de derdejaars hun maquettes als afsluiting van hun project bij Technologie en Toepassing. Leerlingen vinden het leuk dat ze betrokken worden bij deze schoolontwikkeling.

Op expeditie

Kennis laten maken, zelf ervaren, verleiden en nieuwsgierig maken. Leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs van het Land van Cuijk en Noord-Limburg gaan op expeditie door de 7 werelden van techniek. Technologie is overal en heeft de toekomst. De drie vo-scholen in deze regio richten techlabs in op hun locatie. Innovatieve ruimtes waar leerlingen hun ontdekkingsreis kunnen beginnen. Met als doel dat uiteindelijk meer jongeren kiezen voor een technische vervolgopleiding en/of beroep.

Techlabs

Techlabs vormen een belangrijk onderdeel van Sterk Techniekonderwijs (STO). Het techlab is een hotspot waarin leerlingen aan de slag kunnen met de nieuwste technologieën. Denk hierbij aan 3D-printen, VR/XR, lasersnijden, robotica, arduino etc. “De omgeving, het techlab zelf, moet leerlingen inspireren en uitnodigen tot het ontdekken van deze technologieën. Daarom hebben we leerlingen gevraagd mee te denken. Sterke kenmerken in hun schaalmodel overwegen we zeker mee te nemen in het definitieve ontwerp,” licht projectleider STO Dave Arts toe.

Metameer voert gesprekken met externe partijen over de uitvoering van dit techlab. Na de zomer is het techlab op de locatie Stevensbeek ingericht en volgen leerlingen hier innovatief techniekonderwijs.

← Terug naar overzicht