Nieuws

Geslaagde introductie

Introductie Metameer

Theater, rolstoelbasketbal, rodelen en vlotten bouwen.

Alles in het teken van kennismaking en groepsvorming!

Gelukkig mogen we weer allemaal tegelijk naar school. Geen thuisonderwijs of hybride onderwijs meer, maar samen in de klas. De leerlingen van Metameer zijn het nieuwe schooljaar begonnen met de introductiedagen. De introductiedagen staan in het teken van kennismaking en groepsvorming. Deze dagen zijn extra belangrijk omdat met spel en gesprekken leerlingen, mentoren en docenten elkaar beter leren kennen en ze versterken de groepsband.

Introductieweken

Verbondenheid vindt Metameer een belangrijke basis voor leerlingen om zichzelf te ontwikkelen. In deze eerste weken legt Metameer deze basis. Leerlingen volgen een zeer gevarieerd introductieprogramma met voor alle leerlingen wat leuks en leerzaams. De brugklassers in de veilige omgeving van de school met bijvoorbeeld een speurtocht en een theatervoorstelling waarin werd uitgebeeld hoe het is om naar de brugklas te gaan. De tweedejaars hadden o.a. veel sportactiviteiten, crazy 88 en fietsen. Bovenbouwleerlingen hadden een all round sport clinic met rolstoelbasketbal, wandklimmen en vlotten bouwen. Ook werd er gerodeld in Valkenburg en een bezoekje gebracht aan Maastricht. Als kers op de taart spoten leerlingen nog flink wat graffitibussen leeg, onder andere op de auto van een mentor. De gehele introductie verliep in een ontspannen en fijne sfeer, waaraan het mooie weer er ook letterlijk aan bijdroeg dat het een prachtige introductieweek was. Ons doel was kennismaken, het creëren van veiligheid en het groepsproces wat naar ons gevoel goed gelukt is. We hopen dat iedereen een goede start heeft gehad!

← Terug naar overzicht