Nieuws

Onze havo 5 en vwo 6 behalen hun IB-diploma

In the pocket!

Vrijdag 1 oktober was de feestelijke uitreiking van het International Baccalaureate-diploma.  Alle tweetalige havo 5- en vwo 6-leerlingen van vorig schooljaar zijn geslaagd voor dit internationaal erkende diploma. De groep behaalde zelfs een hogere score dan landelijk gemiddeld.

In juni kregen onze leerlingen natuurlijk al feestelijk hun havo- of vwo-diploma uitgereikt. Daarnaast hebben ze met succes het internationaal pre-academisch programma afgerond. Met dit wereldwijd erkend IB-diploma ‘in the pocket’ startten ze goed voorbereid aan het hbo of de universiteit.

Zijn ervaring met tto en (academisch) Engels komt Thijs Steinmann goed van pas. De eerstejaarsstudent European Law School aan de Radboud Universiteit Nijmegen geeft aan dat zijn IB-diploma extra voordelen gaat geven voor de vakken die in het tweede jaar in het Engels worden gegeven, zoals Europees en Internationaal recht. “Een van de voordelen van het tto-onderwijs is dus dat je Engels beheerst op native level, voor mij is dit extra handig omdat ik dit meteen kan toepassen in mijn opleiding. Naast het ontwikkelen van een hoog niveau Engels leer je bij tto ook veel over andere culturen en gebruiken. Je leert op deze manier dus ook allerlei zaken van verschillende kanten bekijken. Een ander voordeel is dat je bij tto heel goed leert om teksten goed te analyseren. Verder krijg je tijdens je tto-opleiding ook het vak Global Perspectives waarin je bijvoorbeeld leert om academische bronnen te beoordelen. Ik heb daar nu al baat bij. Kortom ik heb heel erg genoten van tto en heb er erg veel aan gehad.”

Tweetalig onderwijs bij Metameer

Het is belangrijk om in onze steeds verder internationaliserende samenleving over grenzen te denken en daarbij een taal te spreken die breed gedragen wordt. Engels is één van die wereldtalen. Metameer Stevensbeek biedt leerlingen een brede tweetalige opleiding op zowel havo- als vwo-niveau. Het met succes voltooien geeft recht op het International Baccalaureate diploma. Het hoge niveau Engels dat nodig is voor de IB-examens betekent dat studenten hun diploma kunnen gebruiken om zich aan te melden voor internationale studies in Nederland en in het buitenland.

Naast IB Engels volgen tto-studenten een cursus Cambridge Global Perspectives, waarin onderzoeksvaardigheden worden geperfectioneerd en nemen ze deel aan een internationaal georiënteerde stage of uitwisseling waarin ze nieuwe culturen ontdekken en meer leren over hun eigen interesses, overtuigingen en waarden.

Tto Metameer is een 5 of 6 jaar durende opleiding waarin leerlingen zich kunnen ontwikkelen zowel tot student maar ook als wereldburger.

← Terug naar overzicht