Nieuws

Opening Atelier 127

Atelier 127 onderdeel van school van de toekomst

Op dinsdag 19 oktober 2021 opende Metameer Stevensbeek het Atelier 127 officieel. Atelier 127 is sinds begin van het schooljaar de nieuwe leer- en werkruimte van (t)havo 4 en (t)vwo 4 gevestigd in lokaal 127. Directeur Jaap Folkersma sprak allen toe, hij gaf aan dat met Atelier 127 een nieuwe stap gezet is naar de school van de toekomst. Oud-directeur bestuurder Harrie Koolen verrichtte de officiële handeling en knipte het lint door. Hij was blij met de naam Atelier 127: “Deze naam zegt alles wat het Atelier inhoudt, het is zowel een werkruimte als een ontwikkelruimte. Ik vind het leuk dat ik de opening mag verrichten van dit onderdeel van de school van de toekomst.”

De leerlingen krijgen door het werken in Atelier 127 meer eigen verantwoordelijkheid en werken zelfstandig aan hun vakken. De docent krijgt een coachende rol. Daarnaast vinden hoorcolleges en werkcolleges plaats.

Metameer wil leerlingen bewust laten worden van hun eigen kwaliteiten en interesses en hen leren om sturing te geven aan hun eigen ontwikkeling. We willen dat leerlingen in de toekomst een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Leerlingen krijgen de kans om via individuele- en gemeenschappelijke leertrajecten een diploma te behalen wat bij hen past en vervolgens een juiste keuze te maken voor een vervolgopleiding.

← Terug naar overzicht