Nieuws

Kiarash Karimi Vw5 maakt winnende filmpje Paarse Vrijdag

Het kan niemand ontgaan zijn. Op vrijdag 10 december 2021 was het Paarse Vrijdag. Een half miljoen scholieren op 2,5 duizend scholen deed mee aan de twaalfde editie van Paarse Vrijdag. Ook op Metameer werd deze dag groot gevierd. Zowel leerlingen als personeel laten op Paarse Vrijdag zien hoe tolerant ze zijn naar mensen binnen de LGBTQI+ gemeenschap door het dragen van iets paars. Deze gemeenschap heeft anno 2021 nog steeds moeite zichzelf te zijn, zo ook op middelbare scholen.

In het kader van deze dag heeft de GSA van locatie Stevensbeek een videowedstrijd uitgeroepen waarbij deelnemers door middel van beeld en geluid konden laten zien dat zij achter de boodschap van deze dag staan. De winnaar is Kiarash Karimi uit Vw5!

Het juryrapport

Het winnend filmpje is een creatieve en kunstzinnige verfilming van waar Paarse Vrijdag voor staat. Door het gebruik van kleur, beeld en geluid laat de maker helder zien dat we op een dag als vandaag samen komen! Zonder enige twijfel is dit een uniek en bijzondere bijdrage. Onverwachts en tegelijkertijd geruststellend.

Verder werden dragers van paars beloond met een zakje Skittles (regenboog kleuren!) en konden leerlingen die dat wilden de nagels paars laten lakken door onze leerlingen Zorg en Welzijn.

We mogen als Metameer trots zijn op onze tolerante en veilige school en kijken samen terug op een geslaagde dag!

Nieuwsgierig naar het winnende filmpje, download dan de volgende link:

https://we.tl/t-oTK8Q4aMGE

← Terug naar overzicht