Nieuws

TG3 leerlingen werken aan opdracht ‘dementie bij ouderen’

De leerlingen van tg3 (Technologie & Toepassing) zijn half december gestart met een nieuwe opdracht binnen TeTo. Het bedrijf ‘Zorgverkenners’ van oud-Metameer leerlingen Vic Luikx en Guido Coppis gaat hierbij de leerlingen ondersteunen.

Leerlingen gaan een manier bedenken om in contact te komen met familieleden en/of bekenden die hinder ondervinden van dementie. Dit kan zowel een digitale- als een fysieke manier zijn. Een belangrijk doel van deze opdracht is om leerlingen bewust te maken wat dementie nu is en welke impact het kan hebben op de omgeving. Daarnaast staat ‘contact met mensen’ centraal en de rol die technologie hierin kan betekenen.

Gedurende deze opdracht gaan leerlingen door middel van een VR-simulatie ervaren hoe het is om dement te zijn en krijgen zij nadere uitleg en manieren van handelen vanuit het werkveld.

Deze opdracht biedt leerlingen een inkijk in de wereld van de zorg waar ook technologie breed aanwezig is.

Metameer School van Toekomst is betrokken en brengt zorg en technologie samen.

← Terug naar overzicht