Nieuws

Het Techlab

Een belangrijk onderdeel van de School van de Toekomst is het Techlab. Leerlingen worden verleid om te leren en zich te ontwikkelen in de wereld van techniek en technologie. Want, technologie is overal. Het Techlab wordt sinds begin van het schooljaar gebruikt door de verschillende leerjaren en vakken. Op locatie jenaplan Boxmeer wordt ook een Techlab ingericht.

Het Techlab in Stevensbeek is een fysieke plek waar leerlingen naar toe kunnen om kennis te maken met techniek en technologie. Het Techlab is zowel een ingerichte werkplek als een ervaring. Via sleutelwoorden als ‘passie’ en ‘persoonlijk’ worden leerlingen verleid kennis te maken met onder meer 3D-ontwerpen, robotica, de gebouwde omgeving, smartbuilding en de technologie achter virtual reality. Een prachtige, zeer moderne state-of-the-art onderwijsruimte, gebouwd met het oog op de toekomst.

Merletcollege, Metameer en Elzendaalcollege hebben in de afgelopen maanden elk hun eigen Techlab gerealiseerd. Ze zijn uitgevoerd in het kader van het regionale project Sterk Techniekonderwijs. Dat heeft als doel de uitstroom van leerlingen naar het technisch mbo en de technische beroepen te vergroten. Scholen, mbo, vakopleidingen, bedrijfsleven werken in de regio Land van Cuijk en Maasduinen intensief samen binnen Sterk Techniekonderwijs.

Dave Arts, teamleider Metameer “De scholen trekken hierin samen op. Daarbij werken we ook samen met Technopromo in Cuijk, met de vakopleiding techniek Cuijk en het ROC Nijmegen.”.

Een unieke faciliteit waarbij jonge leerlingen ondergedompeld en verleid worden in de wereld van techniek en technologie. Met deze samenwerking creëren we een breed regionaal aanbod voor de arbeidsmarkt van de toekomst.

Op de foto zijn tg4 leerlingen Ties en Thijs aan het werk.

Meer informatie is te vinden op www.samenintechniek.nl.

← Terug naar overzicht