Nieuws

Junior Speaking Contest

Niet alleen een speech schrijven maar deze krachtig voordragen is voor iedereen spannend. Bij de Junior Speaking Contest moet dit ook nog eens allemaal in het Engels. Vier dames van het tweetalig onderwijs gingen deze uitdaging aan. Leerlingen Dorien (tv2) en Ivana (tv3) van Metameer Stevensbeek en Indi (jn2 tto) en Sara (3hv tto) van Metameer jenaplan Boxmeer deden dat dit jaar geweldig bij de Junior Speaking Contest.

Het thema was: ‘Stel je voor dat …’. Dorien sprak over het brengen van onderwijs naar andere delen van de wereld. Een inhoudsvolle speech! De speech van Indi,  ‘Man on the Moon’, werd ook vol enthousiasme gebracht. Indi bleek echt kennis van zaken te hebben over de ruimtevaart, een onderwerp dat haar al sinds haar kindertijd had beziggehouden. Sara sprak over ‘Imagine there is no tomorrow’ en zij hield een vurig pleidooi tegen uitstelgedrag. Doe niet later wat je vandaag al kunt doen! Ivana ging in op de rol van verbeelding in de evolutie. Ook een onderwerp van betekenis, dat krachtig werd gepresenteerd!

Sterke en betekenisvolle toespraken, die zeer goed werden gehouden. Helaas geen plekje in de landelijke finale, maar Metameer mag heel trots zijn op deze leerlingen

Docenten Sylvia Bates en Annemarie Wammes: ‘Well done girls!!’

← Terug naar overzicht