Nieuws

Netwerktraining op school voor beroepenfeest On Stage

De tweedejaarsleerlingen van het vmbo, die deelnemen aan het beroepenfeest Land van Cuijk Maasduinen On Stage kregen half februari in de klas de Junior Netwerktraining. Ook leerlingen van het Merletcollege en het Elzendaalcollege volgden deze training. Doel van de training is om de leerlingen voor te bereiden op de netwerkactiviteiten van het beroepenfeest op 10 mei. En ze tegelijkertijd ook middelen aan te reiken om netwerken in te zetten in hun dagelijks leven. De leerlingen kregen tips over hoe ze zichzelf het beste kunnen presenteren. In spelvorm ontdekten ze hoe in de eerste minuten al een mening over iemand gevormd wordt. En hoe ze zelf overkomen op anderen. “O, zo snel vinden ze dus ook iets van mij?”, schrikt een leerling. Ze oefenden met diverse manieren van jezelf voorstellen, met alternatieven voor het handen schudden. Welke vragen je kunt stellen en hoe je in gesprek komt met mensen die al in gesprek zijn. En natuurlijk om goed afscheid te nemen wanneer het beroep hen tijdens het gesprek toch minder leuk lijkt. Met deze tips en tools kunnen ze zich goed staande houden wanneer zij op 10 mei al die 250 beroepsbeoefenaren uit de regio ontmoeten bij het beroepenfeest in het Inspyrium in Cuijk.

De leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer krijgen eind maart deze training.

Meer informatie via www.landvancuijkmaasduinenonstage.nl 

← Terug naar overzicht