Nieuws

Leerlingen tto nemen deel aan MUN-conferentie

Op dinsdag 15 maart jl. heeft een aantal leerlingen van het tweetalig onderwijs deelgenomen aan de Model United Nations (MUN) op het Zwijsen College in Veghel. Bij een MUN worden de conferenties van de werkorganen van de Verenigde Naties nagebootst in de voertaal Engels. Een MUN kan overal ter wereld worden georganiseerd door en voor studenten en scholieren. Onze leerlingen vertegenwoordigden diverse landen in de NAVO en de Veiligheidsraad zoals Griekenland, Venezuela, Belarus, Frankrijk, Groot-Brittanië, Cuba en Noorwegen. Tijdens de conferentie debatteerden onze leerlingen met het Zwijsen College en het Merletcollege over onderwerpen als de bescherming van de maritieme ruimte, de oorlog in Oekraïne en het omgaan met vluchtelingen.

Teamleider Dorien van de Zande geeft aan: “De deelnemende leerlingen moeten beschikken over een groot aantal vaardigheden, zoals kritisch denken, spreken in het openbaar, onderhandelen, conflictoplossing en notities maken.” Leerlingen Sarah en Oriana: “Het was een zeer interessante en leerzame ervaring. We hebben ervaren hoe het is om vanuit diverse standpunten over problemen te debatteren en elkaars standpunten daarin te respecteren.” Alle leerlingen hebben na afloop een certificaat ontvangen en Sarah is zelfs met de prijs voor Best Comeback richting Stevensbeek gegaan. De docenten van het tweetalig onderwijs zijn trots op deze leerlingen die zo succesvol hebben deelgenomen aan deze conferentie. Metameer bereidt leerlingen voor op wereldburgerschap en vindt het belangrijk dat leerlingen kennis maken met internationale vraagstukken.

Foto: Leerlingen Oriana Schaap, Sarah Smits, Evi Custers, Ivana Schaap, Hazel Fleur Theunissen, Troy Dijsselbloem, Sem van Bijsterveldt (v.l.n.r).

← Terug naar overzicht