Nieuws

Brugklassers bezoeken bibliotheek

Alle brugklassers van zowel Stevensbeek als jenaplan Boxmeer brachten in het begin van dit schooljaar een bezoek aan de bibliotheek. Vanuit het Leesoffensief Brabant is afgesproken dat alle brugklassen van het Land van Cuijk in het kader van de leesbevordering onder jongeren kennis maken met de bibliotheek. In de loop van het schooljaar volgen nog meer activiteiten om het lezen onder de leerlingen te bevorderen.

Taal is belangrijk

Taalonderwijs is erg belangrijk en de basis om tot verder leren en ontwikkelen te komen. Leerlingen vinden het vaak prettig om onder begeleiding een bezoek te brengen aan de bibliotheek en uitleg te krijgen over hoe het zoeken van informatie en lenen van boeken werkt. Daarnaast biedt de bibliotheek ruimte om huiswerk te maken, wanneer het thuis te druk is. Een leerling gaf aan: “ Wauw, hier is wel een stille ruimte om te werken.”

Mariska van Gompel, docente Nederlands: “Ik merkte dat leerlingen het interessant vonden om op een plek buiten de klas opdrachten te maken. Ze leerden zo de bibliotheek kennen èn ook verschillende bronnen te gebruiken om tot antwoorden te komen.” Metameer besteedt ruim aandacht aan het taalonderwijs aan en de taalontwikkeling van leerlingen.

Op de foto: Brugklassers van Stevensbeek bezoeken de bibliotheek van St. Anthonis

← Terug naar overzicht