Nieuws

TG4-leerlingen Metameer en E-Waste Arcades slaan de handen ineen

Vierdejaars vmbo-leerlingen van de locatie Stevensbeek gaan voor het vak Technologie en Toepassing samenwerken met E-Waste Arcades. Duurzaamheid, overal lees je erover, maar wat is dat nou eigenlijk precies. Voor jongeren is dit begrip moeilijk te plaatsen omdat het niet altijd tastbaar is. De ontwerpstudie E-Waste Arcades brengt daar verandering in door apparaten te ontwerpen die het inzamelen van afval leuk moeten maken.

‘Duurzaamheid en circulaire economie’

Binnen het onderwerp ‘circulaire economie’ gaan de leerlingen aan de slag met deze opdrachtgever. Samen met E-Waste Arcades gaan zij een inzamelingsactie van sportbidons opzetten om vervolgens een keuze te maken tussen: ‘Of een marktonderzoek naar sportbidons in de Nationale wielersport uitvoeren’ of ‘Een relatiegeschenk ontwerpen dat gemaakt is van oude sportbidons voor het bedrijf SAAR.’

Jeroen Weerts, coördinator Praktijkgerichte Programma’s: “Voor onze school zijn duurzaamheidsvraagstukken een belangrijk domein. Vooral nu grondstoffen duurder worden is het goed om te beseffen waar onze producten vandaan komen. Om de leerlingen ook daadwerkelijk te laten ervaren dat recyclen leuk kan zijn hebben we een ‘Afval Arcade’ in het Techlab laten plaatsen.”

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn belangrijke thema’s binnen het onderwijs op Metameer. Het onderwijsaanbod op Metameer is daarom voortdurend in ontwikkeling en gericht op de toekomst van de  leerling, de school èn de maatschappij.

Op de foto: Metameerleerlingen luisteren aandachtig naar Joris Petterson van E-Waste Arcades

Fotograaf: Jeroen Weerts, docent Metameer

← Terug naar overzicht