Nieuws

Dramaworkshop ‘Macbeth’ Metameer Stevensbeek en Merletcollege Cuijk

Op 14 oktober vond op het Merletcollege in Cuijk de gezamenlijke dramaworkshop ‘Macbeth’ plaats voor de leerlingen van het tweetalig onderwijs van Metameer Stevensbeek en het Merletcollege Cuijk. The British theatre company ‘Shakespeare in performance’ verzorgde de workshop. Na een ronde kennismakingsactiviteiten speelden de leerlingen scènes uit Macbeth na. Leerlingen van 5 vwo bestuderen Macbeth als onderdeel voor hun International Baccalaureate diploma. Sylvia Bates: “The students did the workshop with exceptional enthusiasm.”

Macbeth (toneelstuk) is de kortste tragedie van de Engelse toneelschrijver en dichter William Shakespeare. Het tussen 1603 en 1607 geschreven werk is deels gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis van de Schotse koning Macbeth van Schotland (1005 – 1057), die op de troon kwam door in 1040 in Schotland koning Duncan I te doden. In het toneelstuk komen veel thema’s en motieven aan de orde, zoals ambitie, trouw en verraad, misleiding, dromen, angst en noodlot.

← Terug naar overzicht