Nieuws

GSA Metameer Stevensbeek zit niet stil

Sinds enige tijd kent Metameer Stevensbeek een Gender en Seksualiteit Alliantie: een groep leerlingen en twee docenten die zich inzetten om de LGBTQI+ gemeenschap zichtbaar te maken binnen de school. Naast zichtbaarheid, heeft de GSA ook als doel om mensen te informeren, bij elkaar te brengen en acties te voeren om haar missie meer aandacht te geven.

Ondertekening manifest

De afgelopen weken heeft de GSA op Metameer Stevensbeek niet stil gezeten. Tijdens de week tegen het pesten heeft het GSA de schoolleiding een manifest voorgelegd waarin de GSA en de school zich uitspreken om zich samen in te zetten voor een veiligere omgeving voor alle leerlingen, ook zij die binnen de gemeenschap vallen. Zowel directeur Jaap Folkersma als anti-pest coördinator Alwi Euverman ondertekenden het manifest en bevestigden de  missie van de GSA Metameer Stevensbeek.

Progress vlag in de aula

Daarnaast heeft de GSA Metameer Stevensbeek besloten een stap vooruit te zetten. Veel bewegingen en groepen hebben symbolen zoals de vlag. De pridevlag of regenboogvlag kennen de meeste mensen wel, maar de gemeenschap kent een inclusievere vlag: de Progress vlag. Docenten Sjoerd van Lierop en Cheyenne Damen-Van Delft: “Als GSA op Metameer  wilden wij ook dat stukje inclusiviteit uitstralen. Daarom hangt er vanaf 4 oktober de Progress vlag in de aula van Metameer Stevensbeek in plaats van de Pridevlag. Met een klein publiek en vooral enthousiaste leden van het GSA hebben we deze vlag vervangen. We zijn trots dat we als school dit mogen uitdragen.”

Waar staat de GSA voor? De GSA is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of verantwoorden. Voor meer informatie of vragen, mail naar: gsastevensbeek@metameer.nl / of  Instagram: gsa.metameer.stevensbeek

Foto: Ondertekening manifest door leerlingen van de GSA en directeur Jaap Folkersma

Fotograaf: Cheyenne Damen-Van Delft, docent Metameer Stevensbeek

Presentatie van de Progress vlag

← Terug naar overzicht