Nieuws

Kind-ouderwisseldag op Metameer Stevensbeek

Hoe is het om leerling te zijn op Metameer? Op vrijdag 7 oktober vond de kind-ouderwisseldag plaats op Metameer Stevensbeek en ervaarden ouders dit zelf. Een uniek jaarlijks evenement waaraan veel ouders deelnemen en de plaats van hun kind innemen in de klas. Ook dit jaar was deze dag weer een groot succes. Ouders gingen met veel plezier maar ook een beetje spanning terug naar de middelbare school.

De rollen omgedraaid

Leerling op Metameer, hoe voelt dat? Geen presentaties op ouderavonden maar als ouder zelf naar school, deelnemen aan lessen en ook de pauzes doorbrengen tussen de pubers. Best spannend. Maar goede voorbereiding en instructies van zoon of dochter zorgden voor een goede start. Samen het huiswerk gemaakt, de inlogcodes van internet ontvangen en de iPad gereed. Maar ook het broodtrommeltje en fruit mee.

Deze bijzondere dag was eigenlijk niet heel bijzonder omdat deze er uit zag zoals een normale lesdag. Op de fiets naar school, de jas ophangen in de garderobe en andere zaken in het kluisje. Vervolgens werd het lesrooster van die dag gevolgd. De ouders dienden de afspraken over toetsen en huiswerk ook te noteren en door te geven aan hun kind. Kortom het complete plaatje van een lesdag op Metameer.

Een schooldag wordt herkenbaar

De kind-ouderwisseldag wordt door zowel de leerlingen als de ouders zeer prettig ervaren. Juist ook doordat de lessen zo ‘gewoon’ zijn. Ouders gaven hun complimenten voor de gevarieerde lessen en de aandacht die docenten aan de leerlingen gaven. Een ouder zei: “Knap hoe een docent tot zelfs het laatste lesuur zo enthousiast kan blijven en vol energie een les geeft.” En andere ouders gaven aan: “Dat is lang geleden” en “Jeetje, ik ben toe aan weekend na de hele dag les”. Van de leerlingen hoorden we vaak: “Pap, heb jij mijn huiswerk al af?”   De verhalen en ervaringen waarmee de kinderen iedere dag thuiskomen krijgen zo iets herkenbaars. Samen worden herinneringen gemaakt.

Fotograaf: Sylvia Bates, docente Metameer Stevensbeek

← Terug naar overzicht