Nieuws

Leerlingen Stevensbeek nemen deel aan MUN-congres

Zo voelt het dus om te debatteren over internationaal belangrijke onderwerpen. Leerlingen van het tweetalig onderwijs van Metameer Stevensbeek namen van 7 tot en met 9 oktober deel aan het Model United Nations-congres (MUN) op het Lorentz Lyceum in Arnhem. Tijdens het internationale LmunA-congres hielden middelbare scholieren uit binnen- en buitenland een simulatie van de Verenigde Naties. Er namen in totaal 14 scholen deel aan de MUN waaronder Metameer en het Merletcollege.

‘The future is just one click away’

De leerlingen vertegenwoordigden landen en NGO’s van over de hele wereld. In commissies, raden en vergaderingen debatteerden de leerlingen over opkomende technologieën die de moderne samenleving vormgeven. Ivana Schaap, 4 vwo: ‘Het was een ontzettend leuke en leerzame ervaring.’ Troy Dijsselbloem uit vwo 5 vult aan: ‘Het waren flink volle dagen, maar ik heb genoten van deze leerzame dagen.’

Een internationaal programma

Op vrijdag startte de LmunA met een echte openingsceremonie. Op zaterdag werd er flink gedebatteerd en daarna werd de dag feestelijk afgesloten in het Musis Stadstheater in Arnhem. Op zondag vond de afsluitingsceremonie plaats in het Rembrandt Stadstheater. Manisha Linders (thavo3):  ‘Het was het de eerste keer dat ik deelnam aan een MUN en dat was in het begin best spannend, maar dat ging al snel beter. Het leukste is dat ik heel veel nieuwe vrienden heb gemaakt.’

Metameer bereidt leerlingen voor op wereldburgerschap en vindt het belangrijk dat leerlingen kennis maken met internationale vraagstukken.  Docente tweetalig onderwijs Sylvia Bates: ‘Ik ben trots op onze leerlingen die vol overtuiging hebben deelgenomen.’

← Terug naar overzicht