Nieuws

Metameerleerlingen behalen internationaal erkend diploma, IB-awards

Op vrijdagavond 30 september was de aula van Metameer Stevensbeek feestelijk versierd. Oud-leerlingen en hun trotse ouders kwamen met blije gezichten binnen. Een kleine reünie vond plaats van de havo 5- en vwo 6-leerlingen van het tweetalig onderwijs van vorig schooljaar. In juni ontvingen zij al hun schooldiploma maar daarnaast hebben zij ook met succes het internationaal pré-academisch programma afgerond. Met het wereldwijde erkende International Baccalaureate-diploma startten zij goed voorbereid met hun studie aan het hbo of de universiteit.

Tweetalig onderwijs op Metameer

Na vijf of zes jaar intensief bezig zijn met de Engelse taal, met onder andere het kritisch en analytisch bestuderen van teksten en literaire werken, namen de leerlingen deel aan het IB-examen en behaalden zij allen het IB-diploma. Zij ontwikkelden een hoog niveau van de Engelse taal.

Naast het IB-programma volgden de tto-leerlingen ook een cursus Cambridge Global Perspectives, waarin onderzoeksvaardigheden worden geperfectioneerd. Ook namen veel leerlingen, ondanks de corona-pandemie deel aan een internationaal georiënteerde stage of uitwisseling waarin ze nieuwe culturen ontdekten en meer leerden over hun eigen interesses, overtuigingen en waarden.

Hoogwaardig niveau

Docenten Sylvia Bates en Jan Vermunt: “Vol trots kijken wij naar deze leerlingen die met het ondertekenen van het tto-certificaat en het aannemen van zowel het Cambridge Global Perspectives-diploma als het International Baccalaureate-diploma hebben laten zien dat ze een hoogwaardig niveau van Engels hebben ontwikkeld en dat ze klaar zijn voor een internationale studie in Nederland of het buitenland. Een mooie prestatie!”

Metameer besteedt volop aandacht aan tweetalig onderwijs waarbij ruimte is voor maatschappij en cultuur. Leerlingen krijgen de kans om zich tot wereldburgers te ontwikkelen en om over grenzen te denken. In onze internationale samenleving is dit steeds belangrijker.

← Terug naar overzicht