Nieuws

Geslaagde Meeloopdag Metameer Stevensbeek

Op woensdag 7 december vond de Meeloopdag op Metameer Stevensbeek plaats. Leerlingen uit groep 8 maakten kennis met Metameer en ervaarden een lesdag. Hoe is het om leerling te zijn op Metameer? Hoe is het om voor iedere les van lokaal te wisselen? Welke vakken krijg je op een middelbare school? Deze vragen werden allemaal beantwoord tijdens de meeloopdagen. Met een schat aan ervaring gingen de leerlingen aan het einde van de middag naar huis.

Zelf beleven, voelen en ervaren

De leerlingen kregen een lesprogramma aangeboden dat bestond uit een praktisch vak, bijvoorbeeld muziek of kunst, een moderne vreemde taal, Engels of Frans en een exact vak, wiskunde of biologie. Tevens maakten ze kennis met het tweetalig onderwijs. Daarnaast kregen ze een rondleiding door de School van de Toekomst waarvan het Techlab en Atelier 127 onderdeel uitmaken. Harm Mulder, teamleider brugklas Metameer Stevensbeek: “Ik zag veel leerlingen met veel enthousiasme de school binnen gaan en ook weer met veel enthousiasme naar huis gaan. Ook ouders stelden goede vragen over het onderwijs op Metameer. Daarnaast was het fijn om te zien dat er veel belangstelling is voor het tweetalig onderwijs op Metameer.”

Op dinsdag13 en woensdag 14 december vinden de Meeloopdagen op Metameer jenaplan Boxmeer plaats.

← Terug naar overzicht