Nieuws

Metameer in actie voor goede doelen!

In de laatste week voor kerst zetten leerlingen van Metameer zich traditiegetrouw in voor anderen. Er vonden een aantal hartverwarmende kerstinitiatieven plaats op Metameer.

Grote acties Metameer jenaplan Boxmeer

De brugklassers van jenaplan organiseerden een kerstmarkt. De opbrengst gaat naar Team Kus van Kiki (Giro di Kika). De tweedeklassers verzamelden levensmiddelen voor de voedselbank en maakten kerstkaarten en theelichtjes voor de Haartse Hoeve en Madeleine Boxmeer. De derdejaars zetten zich in voor drie goede doelen; Stichting Sneeuwbal verzorgt kerstpakketten voor minderbedeelden in de regio Boxmeer, team Kus van Kiki voor onderzoek naar kinderkanker en Stichting De Doorslag voor ondersteuning van gezinnen zodat hun kinderen met activiteiten op school kunnen meedoen. De leerlingen bepaalden zelf hoe zij het geld verdeelden over de drie genoemde doelen. De derdejaars sloten de acties donderdagnacht af met Serious Night.

Hoogtepunt uitreiking cheques Serious Night

Tijdens Serious Night volgden de derdejaarsleerlingen workshops en deden mee aan activiteiten zoals voetbal, kickboksen en karaoke. Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de cheques. Stichting Sneeuwbal ontving € 922,15 en Stichting De Doorslag € 708,10. Team Kus van Kiki kreeg maar liefst € 4675,60 toebedeeld, dit was zowel de opbrengst van de kerstmarkt als Serious Night.

Michiel Duijff, docent jenaplan: “Serious Night. Eén nacht op school. Workshops, gezelligheid en slapen mag, maar hoeft niet. Een fantastische manier om de vakantie in te gaan! Trots op Metameer!”

Individuele klassenacties in Stevensbeek

Op Metameer Stevensbeek gingen de derdeklassers van vmbo-tg aan de slag voor de voedselbank en ze overhandigden hun donatie vlak voor kerst. Metameer is méér dan leren. Ook voor elkaar klaar staan en hulp bieden is onderdeel van het schoolprogramma. Zo maken leerlingen de wereld niet alleen voor zichzelf maar ook voor anderen een beetje mooier.

Fotograaf: Femke de Schepper, Metameer jenaplan Boxmeer

Op de foto: Metameer haalt € 6305,85 op voor goede doelen! Tijdens Serious Night gingen de deelnemende derdejaars van jenaplan en de contactpersonen van de goede doelen samen op de foto.

← Terug naar overzicht