Nieuws

Vervolg: Heel Metameer leest!

Van 12 tot en met 16 december: leesweek op Metameer Stevensbeek! De week ervoor was het al leesweek op jenaplan Boxmeer. En nu ook in Stevensbeek. Waar je ook keek, overal zag je boeken en in stilte lezende leerlingen. Aan het begin van iedere les startten ook hier de leerlingen met 20 minuten vrij lezen van een zelfgekozen boek, krant of tijdschrift.

Lezen is belangrijk!

Niet alleen in de lessen Nederlands maar bij alle vakken werd gestart met 20 minuten stil lezen. Goed en begrijpelijk leren lezen is belangrijk voor alle vakken, ook voor geschiedenis, wiskunde of natuurkunde. De leerlingen vonden het heel fijn en gaven aan: “Twintig minuten zijn toch niet zo lang als ik dacht.” en “Mag ik nog een klein stukje verder lezen? Ik heb mijn hoofdstuk bijna af!”. Docente Mariska van Gompel: “Wat een rust! Vanuit rust lukt het veel beter om te starten met werken.”. Dus voor zowel leerlingen als docent een win-win-situatie.

Werkgroep ‘de taalvaardige leerling’ stelde een actieplan op en ontwikkelde een korte instructie voor docenten. Het plan werd schoolbreed met veel enthousiasme ontvangen.

Docenten Nederlands Mariska van Gompel en Magna Ottenheim: “We zijn trots dat ons initiatief vol enthousiasme is ontvangen door alle collega’s. Mooi om te zien dat aan het begin van iedere les een boek op tafel komt. Dat we als Metameer op deze manier aandacht besteden aan het belang van leesonderwijs, vinden we erg bijzonder.”.

Metameer vindt het belangrijk dat alle leerlingen taalvaardig zijn en goed leren lezen. Een goed begrip van taal is belangrijk om te leren en jezelf te ontwikkelen.

← Terug naar overzicht