Nieuws

Gevarieerd programma tweetalig onderwijs op Metameer

Metameer biedt al een groot aantal jaren een gevarieerd programma op het gebied van tweetalig onderwijs (tto) op de locaties in Stevensbeek en jenaplan Boxmeer.

De afgelopen periode vond een aantal mooie activiteiten op het gebied van tto plaats zoals een digitaal uitwisselingsproject van tweedejaars jenaplan met een school in India rond het thema ‘yoga’. Daarnaast presenteerden de leerlingen van leerjaar 1 tot en met 3 in Stevensbeek hun ‘portfolio afternoon’ dat hun ontwikkeling op het gebied van Engels en wereldburgerschap zichtbaar maakt. Ook verzorgden de tweedejaars van beide locaties samen een drama workshop ‘Shakespeare’ voor hun ouders. Als kers op de taart slaagden alle vierdejaars vmbo-leerlingen van jenaplan voor het afsluitende Engels Anglia-examen.

Tweetalig onderwijs in het kort

Zowel op de locatie Stevensbeek als op de locatie jenaplan Boxmeer wordt tweetalig onderwijs aangeboden. Vanaf de brugklas krijgen de leerlingen een groot aantal vakken in het Engels aangeboden waardoor ze de taal heel snel en natuurlijk leren. Leerlingen leren denken en werken vanuit het Engels. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan wereldburgerschap in de lessen, maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld in de brugklaswerkweek. Leerlingen sluiten hun tto af met een heleboel kennis en ervaring, een tto-certificaat en een internationaal erkend taaldiploma.

Masterclass tweetalig onderwijs

Zit je in groep 8 en wil je meer weten over het tweetalig onderwijs op Metameer meld je dan aan voor de masterclass tweetalig onderwijs (tto). Je ontdekt zo het beste wat tto inhoudt en je maakt op een leuke manier kennis met hoe tto in de praktijk werkt. Ook leer je de docenten op Metameer kennen en ook al een aantal leerlingen met wie je volgend jaar misschien in de klas zit. Op de locatie Stevensbeek is een masterclass tweetalig havo en vwo en op de locatie jenaplan Boxmeer is een masterclass voor tweetalig vmbo, vmbo-t/havo en havo/vwo. De masterclasses zijn voor alle groep 8-leerlingen, ongeacht je niveau van de Engelse taal.

Kom je ook?

De masterclasses tto vinden op Metameer Stevensbeek plaats op woensdag 8 februari 2023 en op Metameer jenaplan Boxmeer op woensdag 15 februari 2023. Voor meer informatie en aanmelden ga naar www.metameer.nl. Daar vind je ook alle informatie en filmpjes over de brugklas op Metameer.

Op de foto: Tweedejaars leerlingen van het tweetalig onderwijs van Metameer Stevensbeek en Metameer jenaplan Boxmeer verzorgen samen drama workshop ‘Shakespeare’.

← Terug naar overzicht