Nieuws

Metameer Stevensbeek voor vernieuwend en praktijkgericht onderwijs

Op Metameer Stevensbeek ontdek je waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Je leert van alles over jezelf, de ander en de wereld. Zo bouw je aan wie je bent én aan wie je later wilt worden.

Compleet onderwijsaanbod

Metameer Stevensbeek heeft een compleet onderwijsaanbod van vmbo tot en met havo/vwo inclusief tweetalig onderwijs havo en vwo. Door de tweejarige brugklas krijg je de tijd om tot leren te komen en jezelf beter te leren kennen. In deze eerste twee jaar krijg je ook de kans om je te oriënteren op de wereld van de beroepen in de praktijkruimtes.

‘Doen’ in de praktijk

In de eerste en tweede klas krijg je het vak loopbaanoriëntatie en -begeleiding in de praktijk, oftewel lob-p. Of je nu op vmbo, mavo, havo, vwo of tweetalig onderwijs zit. In de brugklas werk je aan verschillende opdrachten binnen het thema festival. Je ontwerpt bijvoorbeeld een poster en een festivalmunt – die je ook écht maakt met een 3D-printer. Je leert over EHBO en maakt fingerfood. Ook duik je de techniek in om een houder voor festivalbekers en een spel te maken. Aan het eind van het eerste jaar organiseer je een festival voor je ouders/verzorgers. Leuk toch?

In het tweede leerjaar geef je drie keuzes aan. Hierdoor zit je met alle niveaus in één groep, van vmbo basis t/m tto vwo. Je werkt dan samen aan het thema wereldreis.

Havo/vwo-brugklasser Lyara Derks ontdekt dankzij lob-p wat ze misschien wil gaan doen en vooral niet wil doen. “Het is heel leuk om dingen van verschillende beroepen te ontdekken en te doen. Welke beroepen zijn er? Welke beroepskenmerken hierbij horen en wat voor soort werk het is. Bijvoorbeeld: bij de horeca hoort lopen en met mensen werken.”

Maak jouw bewuste keuze

Je bent dus ook praktisch bezig op Metameer Stevensbeek. Je ontdekt wie je bent, wat je kunt en welke beroepen bij je passen. Zo maak jij straks een bewuste keuze voor vakken in de bovenbouw en een vervolgopleiding.

Het Techlab en havo-p

Metameer als School van de Toekomst blijft vernieuwend bezig. Het vak lob-p van de onderbouw krijgt een vervolg in de bovenbouw. In een hypermodern techlab ga je aan de slag met opdrachten van regionale ondernemers. Je werkt met een 3D-printer, een lasersnijder, virtual reality of robots. Ook nieuw is het praktijkgericht vak ‘Havo-p’. Dit is een keuzevak voor havoleerlingen die praktisch bezig willen zijn en zich goed voor willen bereiden op het hbo.

Past Metameer bij jou?

Meer weten over ons praktijkgericht en vernieuwend onderwijs? Kom vrijdag 3 februari 2023 naar de open dag op Metameer locatie Stevensbeek van 17.00 tot 21.00 uur. Welkom!

← Terug naar overzicht