Nieuws

Leerlingen PIE zelf aan de slag bij Vakopleiding Techniek in Cuijk

Derdejaarsleerlingen vmbo met het profiel Produceren, Installeren & Energie (PIE) bezochten afgelopen week de Vakopleiding Techniek in Cuijk.  Ze gingen aan de slag met lassen en mechatronica. De begeleidend docent: “Na een korte uitleg over relaistechniek, hoe kan je met een stuurstroom meerdere schakelingen laten plaatsvinden, bouwden leerlingen vanuit een stroomkringschema diverse schakelingen. Ook schreven de leerlingen een aantal programma’s waarbij met verschillende schakelaars diverse lampen gingen branden. Een knap stukje werk!” “Wat een mooie school en zoveel machines om mee te werken, dat is echt iets voor mij”, aldus een enthousiaste leerling.

Metameer, Elzendaalcollege en Merletcollege werken samen met verschillende partners in de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg aan sterk, aantrekkelijk en vernieuwend techniekonderwijs. Kennis maken met de praktijk staat daarbij hoog in het vaandel. Leerlingen krijgen zo een goede voorbereiding op hun vervolgopleiding en het techniekwerk in onze regio.

Sterk Techniek Onderwijs

In het kader van Sterk Techniekonderwijs (STO) bezoeken leerlingen bedrijven en vakopleidingen. Ze experimenteren met robotica, domotica en techlabs, ze werken met levensechte praktijkopdrachten en brengen bedrijfsbezoeken. Alle activiteiten vinden plaats met als doel om de leerlingen beter zicht te geven op hun loopbaanoriëntatie. Leerlingen proberen zo antwoord te krijgen op vragen als ‘Wie ben ik?, Wat kan ik? En Wat heb ik nog te leren? Uniek is dat theorie en praktijk op deze manier samenkomen en zo meer uitdaging aan de leerlingen bieden.

TechnoPromo

Al in eerdere leerjaren komen de leerlingen in aanraking met de techniek in het algemeen. De tweedejaars van Metameer, Elzendaalcollege en Merletcollege bezoeken gedurende het schooljaar TechnoPromo in Cuijk. Ze maken daar kennis met de verschillende soorten techniek en technologie. Deze bezoeken zijn ook onderdeel van het programma Sterk Techniekonderwijs. STO heeft als doel meer leerlingen kennis te laten maken met en nieuwsgierig te maken naar een toekomst in de techniek. Ze werken met de verschillende thema’s binnen de techniek en technologie, zoals 3D-print, houtbewerken en een robot programmeren.

Ons onderwijsaanbod is voortdurend in ontwikkeling en sluit aan bij maatschappelijke vragen en ontwikkelingen.

Op de foto: Leerlingen van Produceren, Installeren & Energie (PIE) mogen bij de Vakopleiding Techniek in Cuijk zelf aan de slag met lassen

Foto beschikbaar gesteld door de Vakopleiding Techniek

← Terug naar overzicht