Nieuws

Leesweek op Metameer

Leerlingen met hun neus in de leesboeken! Dat is het beeld op Metameer deze week. Van 6 tot en met 10 maart vindt de leesweek op beide locaties plaats. Elke vakdocent besteedt expliciet aandacht aan lezen. Want de feiten liegen er niet om; de leesmotivatie onder jongeren is enorm laag. Metameer hecht veel waarde aan het leesonderwijs en heeft veel aandacht voor lees- en taalvaardigheid.

Het belang van lezen

Goed kunnen lezen is een voorwaarde om goed te leren en door lezen krijg je meer tekstbegrip. Daarnaast vergroot lezen de algemene ontwikkeling, verbreedt het de horizon en vergroot het je invoelingsvermogen in anderen.  Mooi is dat dagelijks 15 minuten lezen de woordenschat met 1000 woorden per jaar vergroot. In een maatschappij met steeds meer functioneel analfabeten is het belangrijk om leesmotivatie te stimuleren.

De docenten Nederlands: “We zijn enorm blij dat ons initiatief voor het lezen tijdens de lessen breed gesteund wordt door collega’s en dat ook bij alle lessen een leesboek op tafel komt. Het is bijzonder dat we schoolbreed aandacht mogen besteden aan het leesonderwijs.”

Foto: Op Metameer vindt de Leesweek plaats. Op de foto zitten deze leerlingen van Stevensbeek vol aandacht met hun neus in de boeken.

← Terug naar overzicht