Nieuws

Vierdejaars vmbo leren Oekraïense kleuters recyclen

Afgelopen week verrasten de vierdejaars vmbo-tg leerlingen Lieke, Floor, Demi en Guusje de Oekraïense kleuters op de locatie Stevensbeek met twee afvalbakken voor restafval en plastic. Voor het kunstvak ontwierpen en maakten zij prachtige prullenbakken met daarop de afbeelding van Cookie Monster. Zij wilden hun betrokkenheid met de Oekraïense kleuters tonen en besloten de bakken aan hen te doneren. Daarnaast trakteerden zij de kleuters ook nog op wat lekkers. Zo konden de kleuters meteen oefenen in welke bak het papiertje moet. Want recyclen kun je niet jong genoeg leren! Een bijzondere manier van leren en samenwerken.

Kunstdocente Veronique Verhoeven: “Ik ben trots op deze mooie manier van samenwerken. Onze leerlingen hebben met hart en ziel aan dit kunstproject gewerkt. En wanneer je dan de schattige reacties van de kleuters ziet dan geniet je nog meer.”

Samenwerking tussen vakken

Bij het vak Technologie en Toepassing is begin van dit jaar gestart met de opdracht reclycling en afvalscheiding in samenwerking met het bedrijf SAAR en E-waste. Het vak creatief is hierbij aangesloten en onderzocht de creatieve kant. Het resultaat: deze prachtige afvalbakken. Want afval moeten we samen aanpakken.

← Terug naar overzicht