Nieuws

Gescheiden afvalinzameling op Metameer

Het is al zo vanzelfsprekend om thuis het afval gescheiden in te zamelen en aan te leveren bij de gemeente. De krant bij het oud papier, het groente-, fruit- en tuinafval in de groenbak, de plastic verpakkingen in de zak voor het plastic en het glas gaat in de glasbak. Maar waarom doen we dat ook niet op school? Metameer is met deze vraag aan de slag gegaan en heeft daarom besloten om op beide locaties afval gescheiden in te zamelen.

Op Metameer is iedere dag heel veel afval. Na de pauzes waren de afvalmandjes op de tafels gevuld met lege pakjes drinken, schillen van het fruit, papiertjes en nog veel meer. Dit afval werd allemaal in één afvalbak gegooid, wat niet echt goed is voor het milieu. Metameer besloot daarom vanuit het duurzaamheidsoogpunt meer afval te scheiden. Leerlingen Robin, Femke en Colinda: “Natuurlijk scheiden wij het afval. Het is een kleine moeite om alles in de juiste bakken te gooien. Het is voor eenieders toekomst goed om dat te doen.” Conciërge Hamid vult aan: “Ik vind het echt heel goed gaan. Soms is nog wat advies nodig. Maar alle leerlingen en medewerkers zijn erg bewust en werken mee. Dat is heel fijn.”. Inmiddels zijn op beide locaties van Metameer speciale bakken geplaatst voor gescheiden afvalinzameling.

De opbrengst is voor iedereen

Wanneer er goed en netjes afval wordt gescheiden dan wordt van het ingezamelde statiegeld iets gedaan of gekocht voor de leerlingen van Metameer. Dus een win-winsituatie! Afval scheiden en recyclen is zinvol en aantoonbaar beter voor het milieu en de leefomgeving. Afval scheiden, ja natuurlijk, gewoon doen!

Op de foto: Leerlingen Robin, Femke en Colinda scheiden onder toezicht oog van conciërge Hamid het afval.

← Terug naar overzicht