Nieuws

Havisten maken kennis met techniek achtbanen in Toverland

Het nuttige met het aangename verenigen. Die kans kregen zeven vierdejaarsleerlingen havo met het praktijkgerichte vak Technologie van Metameer Stevensbeek. Zij gingen in alle achtbanen in Toverland.  Fontys Hogeschool Venlo organiseerde samen met Toverland en Vekoma, ‘s werelds grootste achtbaanbouwer uit Limburg, een voorlichting over ‘Techniek bij achtbanen’. Allereerst was er uitleg over het park en haar geschiedenis. Daarna was het de beurt aan de vertegenwoordigers van Vekoma. Zij gingen dieper in wat er allemaal komt kijken aan techniek bij het ontwerpen en onderhouden van achtbanen.

En ja, eindelijk mochten de leerlingen in alle achtbanen en kregen ze bij iedere achtbaan uitleg door studenten van Fontys of door de technici van Toverland. Hoe leuk is het om dan ook nog in de technische ruimte van een achtbaan een kijkje te mogen nemen. Leerling Willem Klomp: “Het was gezellig, leuk en leerzaam om al deze techniek achter de achtbanen te zien. De rodelbaan waarin je zelf je snelheid kan bepalen, vond ik erg vet omdat daarin de meeste techniek zit. De studenten en docenten van Fontys vertelden alles op een begrijpelijke manier. Een beroepsoriënterende stage bij Vekoma zie ik straks echt wel zitten.”.

Mooi nog om te vermelden dat onze leerlingen als team ‘De Handige Havo Harries’ de eerste prijs wonnen bij de kennisquiz over de onderwerpen die tijdens deze dag de revue passeerden. In totaal namen 11 teams van 7 verschillende scholen deel. Docent Marcel van de Heuvel: “Het was een super georganiseerde dag, alle complimenten voor Fontys, Toverland en Vekoma. Tijdens de lezingen was het anderhalf uur muisstil wat op zich al een prestatie is. Ook het bezoeken van de technische ruimtes bij de achtbanen was heel bijzonder. We mogen terugkijken op een prachtige praktijkervaring!”.

← Terug naar overzicht