Nieuws

Brugklassers Stevensbeek op excursie naar Kleve

Op 15 en 17 mei vertrokken alle brugklasleerlingen van Metameer Stevensbeek op excursie naar Kleve in Duitsland. Een ochtend of middag op bezoek bij de buren om de verschillen en overeenkomsten tussen de Nederlandse en Duitse cultuur zelf te ontdekken. Daarnaast moesten de leerlingen zich redden in de Duitse taal, niet alleen door Duits te praten maar ook te herkennen en verstaan wat de Duitse gesprekspartner zegt. Want hoe vraag je in het Duits de weg en hoe spreek je iemand aan. Best moeilijk maar veel wat in de lessen geleerd is kon nu actief gebruikt worden. Bovenal is Kleve natuurlijk een hele mooie stad om te bezoeken. De begeleidend docenten gaven unaniem aan: “Zo’n dag is extra waardevol omdat leerlingen de theorie in de praktijk kunnen brengen. Want het echt leren van een taal doe je door deze toe te passen.”.

← Terug naar overzicht