Nieuws

Leerlingen van het tweetaligonderwijs van Metameer en Merletcollege Cuijk vieren gezamenlijk World Citizenship Day

Op dinsdag 9 mei vond de World Citizenship Day plaats voor de ruim 70 tweedejaars havo/vwo tweetaligonderwijs van beide locaties van Metameer en het Merletcollege Cuijk. Het thema van deze gezamenlijke dag was ‘Sports for all’ en stond in het teken van sporten voor iedereen, inclusief aangepaste sporten.

Het ochtendprogramma bestond uit diverse sportactiviteiten, waarbij de leerlingen in gemengde groepjes zelf actief bezig waren. Zo werd benadrukt dat sport bijdraagt aan een gezonde levensstijl en voor iedereen toegankelijk is.

Tijdens het middagprogramma gingen de leerlingen aan de slag met een opdracht waarin ze een poster maakten over hun standpunt met betrekking tot aangepaste sporten. Het doel hiervan was om bewustzijn te creëren over de uitdagingen waar mensen met een beperking tegenaan lopen en om de leerlingen aan te moedigen na te denken over oplossingen. Daarnaast volgden ze op de sportvelden een cricket workshop als voorbereiding op de Nuffic cricket challenge.

Een geslaagde dag met mooie regionale samenwerking. Leerlingen ontwikkelden zich op het gebied van interculturele communicatie en gingen aan de slag met maatschappelijke vraagstukken.

← Terug naar overzicht