Nieuws

Duitse uitwisselingsleerlingen gastvrij ontvangen

13 juni was het eindelijk zover. Onze gasten uit Fürstenfeldbruck kwamen op bezoek. Na het hartelijke ontvangst in Duitsland konden wij nu ook laten zien wat Nederlandse gastvrijheid betekent.

Op het programma stond o.a. een bezoek aan onze school waarbij de Duitse leerlingen een kijkje namen in ons unieke roboticalokaal en een les meemaakten. Ondertussen gingen de Nederlandse leerlingen aan de slag met het bakken van een typische Nederlandse specialiteit, de frikandel. Donderdag brachten we een bezoek aan Den Bosch waar we de St. Janstoren hebben beklommen en een vaart op de Binnendieze hebben gemaakt. Vrijdag stond de dag in het teken van de sportdag. ‘s Avonds konden we genieten van het heerlijke eten dat door de leerlingen was klaargemaakt en een fantastische pubquiz, georganiseerd door een enthousiaste ouder. Zaterdagochtend brachten we een bezoek aan lokale boeren en sloten we de ochtend af met een heerlijke pannenkoek. Nadat zondag de familiedag was, waarbij de Nederlandse leerlingen alles uit de kast hebben getrokken om de Duitse gasten een fijne dag te bezorgen, sloten we maandag af met een bezoek aan Amsterdam. Hier brachten we een bezoek aan het Anne Frank Huis en werden de grachten ontdekt met speciale fietsbootjes. Na deze enerverende en fantastische week namen we dinsdagmorgen afscheid van de gasten. Voor ons allen een ervaring om nooit te vergeten, voor sommigen zelfs met blijvende vriendschappen.

← Terug naar overzicht